Revista presei pe domeniul academic

Vreţi să citiţi în ziar despre facultatea dumneavoastră? Departamentul MEDIA al UAIC intermediază relaţia cu presa şi organizează săptămânal conferinţele de presă ale universităţii. Scrieţi-ne la promovare@uaic.ro despre noutăţile, activităţile, evenimentele, contractele de cercetare, realizările deosebite ale profesorilor şi studenţilor.

ARHIVA


22 februarie 2014

Presa locală și națională

Universitatea "Asachi" din Iaşi îşi caută mascotă oferind 3.500 de lei prin concurs

„Mascota poate fi ce vrei tu. Doar să spună totul despre noi", spun organizatorii. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ a lansat oficial un concurs prin care îşi caută mascotă, premiul cel mare pentru modelul care va fi ales fiind de 3.500 de lei. Doritorii pot să îşi expedieze propunerile prin e-mail la adresa international@tuiasi.ro, iar ideea din spatele mascotei trebuie să fie un simbol reprezentativ pentru viitorul UTI. La competiţie se poate înscrie orice persoană, din ţară sau din străinătate, indiferent de legăturile pe care le-a avut în trecut cu Politehnica din Iaşi. Pot participa concurenţi individual sau pe echipe. „Mascota poate fi ce vrei tu. Doar să spună totul despre noi şi să o putem transforma pe urmă în brand-ul nostru, căruia să-i dăm viaţă, astfel încât să apară pe toate materialele de promovare. De la o versiune «umblătoare», la imagini pe baloane şi pixuri sau cusături pe rucsacuri şi genţi“, au declarat reprezentanţii universităţii. Pentru cei care vor să se înscrie, organizatorii au impus trei cuvinte cheie: inginerie, experiment şi creativitate. Aceştia mai precizează că este important ca propunerea să fie originală, fără să semene cu alte simboluri existente deja şi să fie reprezentantiv şi din prisma relaţiilor cu partenerii externi pe care îi are universitatea. Candidaţii trebuie să trimită ideea lor sub forma unor desene realizate în Photoshop, CorelDraw, InDesign, sau un program similar, dar acestea pot fi realizate de mână şi mai apoi scanate. Cerinţa principală a celor de la universitate este ca propunerea de mascotă să aibă mai multe perspective, din faţă, din lateral, din spate, plan detaliu, plan general şi oricare alte încadrare pe care autorul o consideră necesară. Un autor poate trimite şi mai multe propuneri, termenul limită fiind data de 4 aprilie 2014.
Publicaţie: Ziarul de Iaşi

24 februarie 2014

Presa locală și națională

Rezidenţii, ţinuţi în şah. Alocarea burselor de 150 de euro, amânată pentru primăvară

Bursele medicilor rezidenţi încă nu au venit, fiindcă ordinul de ministru prin care se decide alocarea acestora, deşi există, nu a fost încă semnat. Iar dacă acest ordin nu va fi semnat până săptămâna viitoare, există posibilitatea ca rezidenţii să mai aştepte încă o lună de zile până îşi vor primi bursele de 670 de lei pe care Ministerul Sănătăţii şi cel al Educaţiei Naţionale le-au promis la începutul anului. „Textul propriu-zis este redactat, însă lipseşte parafarea acestuia şi atunci a apărut această situaţie. Oricum, bursele medicilor rezidenţi nu se vor achita odată cu salariul acestora ci se vor da în ultima săptămână a lunii. Prin urmare, dacă până săptămâna viitoare actul nu va fi semnat, bursele vor veni cel mai probabil în martie şi pentru lunile anterioare“, a declarat prof.dr. Vasile Astărăstoae, preşedinte al Colegiului Medicilor din România. Ministerul Sănătăţii a ajuns la această formulă de a oferi 670 de lei rezidenţilor ca suplimentare a salariului de bază fiindcă, acordat sub formă de bursă, ajutorul bănesc nu ar mai fi impozitat. De bursă vor beneficia toţi cei care au încheiat un contract individual de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată cu un anumit spital, însă nu vor putea primi rezidenţii care sunt în concediu de maternitate, de odihnă, care îndeplinesc o funcţie de conducere salarizată în sindicat, care au contractul de muncă suspendat sau care sunt arestaţi preventiv. Totodată, rezidenţii care, prin diferite angajamente, au un salariu brut mai mare de 3.000 de lei nu vor putea, la rândul lor, să primească bursa de 670 de lei. În prezent, în România există aproximativ 14.000 de medici rezidenţi, iar salariul lor se încadrează între 970 şi 1.407 lei, în funcţie de anul în care se află.
Publicaţie: Ziarul de Iaşi

Important:

Revista presei conţine fragmente preluate, fără nici o modificare, din articolele despre învăţământul superior ce apar în presa locală, regională şi naţională.

Revista presei este o reflectare imparţială a presei educaţionale, cu misiunea clară de a prezenta noutăţile şi ştirile cu adevarat importante pentru mediul academic.

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" atrage atenţia că nu îşi asumă responsabilitatea pentru corectitudinea informaţiilor apărute în presă, redate pe această pagina exact în forma în care au aparut în publicaţiile respective.

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolelor aparţine în totalitate autorilor acestora (sursei).


Serviciul de monitorizare a presei

Realizator: Bogdan Baghiu
Contact: promovare@uaic.roDacă aveţi informaţii, noutăţi pe care le doriţi afişate pe site-ul nostru, trimiteţi un email la adresa promovare@uaic.ro, menţionând în titlul mesajului “Pentru 360 UAIC”. Aşteptăm sugestiile dumneavoastră cu privire la conţinutul noului site la aceeaşi adresă de email. Vă mulţumim.

Versiune 4062.1 last modified by Michiu Iustina on 24/02/2014 at 08:18

Revista presei | Ultima actualizare: 2014/02/24 08:18
Despre acest sit — © 2006–2021 UAIC