Anunţuri

25.02.2014: Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași are site nou.

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi are, începând de astăzi, un site nou, cu o prezentare grafică îmbunătățită şi un mod mai intuitiv de structurare a informaţiei.

Dincolo de noul design, mult mai dinamic, noua interfaţă a site-ului www.uaic.ro oferă oportunitatea unei navigări rapide și eficiente pentru membrii comunității academice, dar și pentru toți cei interesați de domeniile de activitate ale UAIC.

Față de versiunea anterioară, site-ul conține trei secțiuni noi. Conducerea, departamentele și resursele Universității, precum și datele de contact ale acestora sunt prezentate în secțiunea nouă, denumită Organizare. Alumni este o secțiune dedicată absolvenților care doresc să rămână în legătură cu Universitatea. În plus, pentru a oferi mai ușor acces la detalii despre toate programele de studii și cele 15 facultăți, meniul Studii a fost reorganizat. Informații despre condițiile de admitere, domenii și specializări, numărul de locuri, taxe și răspunsuri la cele mai frecvente ...

24.02.2014: Grădina Botanică a prelungit perioada de vizitare a expoziției de azalee și camelii .

Grădina Botanică „Anastasie Fătu“ a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a prelungit perioada de vizitare a expoziției de azalee și camelii până la data de 2 martie 2014. Vizitatorii sunt așteptați zilnic, între orele 9.00-16.00, să redescopere frumusețea uneia dintre cele mai importante colecții.
Prețul unui bilet este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei. Fotografiatul este liber.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Grădinii Botanice: botanica.uaic.ro

20.02.2014: Burse Fulbright de vară pentru studenți.

Comisia Fulbright Româno-Americană anunță deschiderea competiției pentru obținerea unei burse pentru vara anului 2014, în cadrul programului ,,Summer Institute for European Student Leaders on Environmental Stewardship".

Bursa este de cinci săptămâni și se adresează studenților înscriși la studii de licență care nu se află în ani terminali.

Termenul limită pentru înscrieri este 16 martie 2014.

Mai multe informații găsiți la următoarele adrese: http://www.fulbright.ro/fulbright-grants/for-romanian-citizens/summer-institues-for-european-leaders# și

http://www.fulbright.ro/news/358-2014-summer-institutes-for-european-student-leaders

20.02.2014: Coimbra Group Scholarship Programme for Young Professors and Researchers for the academic year 2014/2015 – Call open for applications.

Alexandru Ioan Cuza University of Iasi participates in the 2014 edition of the Coimbra Group Scholarship Programme by offering one grant for for young professors and researchers from European Neighbourhood and one grant for those from Latin Latin American Universities. Deadline for the submission of applications: 31 March 2014

Young Researchers from European Neighbourhood (post-doctoral, teaching staff/researchers or PhD students For info on eligibility, application/selection procedures, see: http://www.coimbra-group.eu/uploads/2014/CALL-EN%202014%20brochure.pdf

Eligible countries: Albania, Bosnia and Herzegovina, Former Yugoslav Republic of Macedonia, Kazakhstan, Kosovo, Kyrgyzstan, Montenegro, Serbia, Tajikistan, Turkmenistan and Uzbekistan. Fields of study: all areas of study subject to approval from the relevant department Amount available for the scholarship: the University will contribute with up to €350 to travel expenses and will cover accommodation and meals. Duration of visit: up to 3 ...

31.01.2014: Drepturile studenţilor UAIC, reglementate printr-un nou Statut al Studentului.

Cei peste 20.000 de studenţi ai Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi au, începând de săptămâna aceasta, un nou cod al drepturilor şi obligaţiilor, la propunerea reprezentanţilor studenţilor şi ai asociaţiilor studenţeşti.

Documentul adună, în mod clar şi neechivoc, drepturile de care se bucură cei care studiază la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" la licenţă, master sau doctorat. Acesta a fost elaborat în urma consultărilor cu studenţii din ligile şi asociaţiile Universităţii precum şi cu reprezentanţii studenţilor din consiliile facultăţilor.

Statutul studenţilor reglementează drepturi precum cel de acces la programe de mobilitate, cel de a beneficia gratuit de servicii de informare și consiliere academică, profesională, psihologică și socială, dreptul la educaţie de calitate, evaluare obiectivă, acces la baza de educaţie şi cercetare a Universităţii.

Ca o noutate, în statutul studenţilor este prevăzută în mod explicit posibilitatea de a primi credite academice pentru acţiunile de ...

27.01.2014: Conferință internațională pe teme economice la UAIC.

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor organizează, în perioada 10-12 aprilie 2014, conferinţa internaţională cu tema „Monetary, Banking and Financial Issues in Central and Eastern EU Member Countries: How Can Central and Eastern EU Members Overcome the Current Economic Crisis?”.
Conferința, organizată în cadrul unui proiect Jean Monnet ce este finanţat de către Uniunea Europeană, se adresează cercetătorilor, tinerilor doctoranzi, studenţilor şi specialiştilor din ţările membre ale Uniunii Europene, dar şi din ţările vecine şi candidate la UE. Toate cheltuielile legate de organizarea evenimentului sunt suportate prin proiectul Jean Monnet (542830-LLP-1-2013-1-RO-AJM-IC).
Mai multe informații găsiți la adresa: www.mbf-eu.info

20.01.2014: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" anunţă criteriile de admitere pentru anul 2014.

Absolvenţii de liceu vor avea de ales, în anul 2014, între 72 de specializări diferite pe care le pot studia la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza". O importanţă deosebită, în admiterea din acest an, va fi acordată rezultatelor la bacalaureat.

Candidaţii la admitere vor concura pe 3600 de locuri de la buget - cifra de şcolarizare propusă în acest an de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza". Numărul final de locuri va fi anunţat după ce Ministerul Educaţiei va aproba numărul de locuri înaintat de Universitate.

Toate cele 15 facultăţi vor lua în considerare notele obţinute la examenul de Bacalaureat - fie media, fie anumite probe - , dar o parte dintre acestea au şi probe suplimentare.

Astfel, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, candidaţii vor susţine probe sportive, respecitv un test la Biologia de clasa a 11-a pentru specializarea de Kinetoterapie. La Facultatea de Informatică, candidaţii vor trebui să treacă peste o probă de matematică sau informatică (la alegere), în timp ce la Facultatea ...

20.01.2014: Încep înscrierile la Școala și Grădinița Junior.

Înscrierile pentru clasa pregătitoare și grupa mică în anul școlar 2014-2015 vor avea loc în perioada 03.02.2014 – 07.02.2014, conform metodologiei de înscriere.

Actele necesare pentru înscriere:

 • certificatul de naştere al copilului - 1 copie xerox
 • buletinul/cartea de identitate a ambilor părinţi - 1 copie xerox
 • certificatul de căsătorie al părinţilor - 1 copie xerox
 • hotărâre de divorţ din care să reiasă cui a fost încredinţat copilul(dacă este cazul) – 1 copie xerox
 • adeverinţă de salariat al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”
 • recomandare scrisă a unui angajat al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” însoţită de adeverinţă de salariat al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” a persoanei care recomandă (pentru elevii ai căror părinţi nu lucrează în Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”).
Formularul tip poate fi descărcat de pe această pagină

Dosarele se depun la secretariatul școlii Junior în intervalul orar 08.00 – 16.00.

Părinții elevilor/copiilor admiși vor achita 50% ...

13.01.2014: Burse de mobilitate Erasmus Mundus Al Idrisi II .

Vă informăm că a fost lansat apelul pentru depunerea candidaturilor în vederea obținerii burselor de mobilitate (nivel licență, master, doctorat,postdoctorat și staff) în cadrul Programului Erasmus Mundus Al Idrisi II (Acțiunea 2, Lot 1, Algeria, Egipt, Libia, Maroc și Tunisia).

Termenul de depunere on-line a dosarelor de candidatură s-a prelungit până pe 27 ianuarie 2014.

Mai multe informații găsiți în documentul atașat aici și la adresa: http://www.al-idrisi.eu.

13.01.2014: Burse de studii și de cercetare în străinătate, anul universitar 2014-2015.

Ministerul Educaţiei Naționale, prin Agenţia de Credite şi Burse de Studii (ACBS), anunţă lansarea concursurilor naţionale pentru acordarea burselor de studii sau cercetare în străinătate, oferite în baza documentelor de colaborare bilaterală sau în mod unilateral de alte state, pentru anul universitar 2014/2015.

Informaţii privind ofertele pentru anul academic 2014/2015 (condiţii de eligibilitate, termene limită de transmitere a dosarelor, numărul şi tipul burselor oferite etc.) se găsesc pe site-ul www.roburse.ro, la secţiunea Concursuri.

BURSE ACORDATE ÎN BAZA DOCUMENTELOR DE COLABORARE BILATERALĂ:

REPUBLICA ARMENIA (Termenul limită de depunere a dosarelor de candidatură la ACBS: 11.03.2014):

 • 3 burse pentru studii de licenţă;
 • 3 burse pentru ...

13.01.2014: New call for applicants / research fellows - Improving Children’s Auditory Rehabilitation (iCARE) FP7‐ Marie Curie Initial Training Network.

 • ESR/PhD position (36 months), available at KU Leuven, Leuven Institute for Media and Learning, Belgium and
 • ER/PostDoc Position (24 months), available at KU Leuven, Leuven Institute for Media and Learning, Belgium, in the FP7‐Marie Curie Initial Training Network ‘Improving Children’s Auditory Rehabilitation (iCARE)’.
Please find the description of the positions and general information about the project here.

08.01.2014: Medalii pentru studenţii de la Informatică.

Şase echipe de studenţi de la Facultatea de Informatică au obţinut medalii de aur, argint şi bronz la Olimpiada de Matematică online organizată de Ariel University Center of Samara, din Israel. Sub coordonarea profesorului Florin Iacob, trei echipe au fost recompensate cu medalie de aur, două cu argint şi una de bronz în cadrul probei "blitz" a concursului, în care se punctează rapiditatea şi acurateţea unor soluţii la probleme matematice.

Concursul s-a desfăşurat în luna decembrie, iar studenţii au avut la dispoziţie patru ore pentru a propune soluţii pentru opt probleme de matematică.

Echipele câştigătoare au fost următoarele:

Medalie de aur

Huțanu Dan-Constantin (căpitan, anul I)
Tudorache Adriana-Denisa,
Ifrim Oana,
Barcan Virgil-Gheorghe;

Iordache Iustin-Ionuț (căpitan, anul I)
Vlas Cătălin
Hreapcă Aurelian
Berendea Nicolae

Laic Andreea-Alice (căpitan, anul III)
Gherasim Lavinia-Maria
Oniciuc Oriana-Maria
Cazacu ...

06.01.2014: Curs de perfecționare ,,Manager proiect" – autorizat CNFPA.

Centrul de Studii Europene din cadru Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași organizează curs de perfecționare de manager proiect.

Cursul este autorizat CNFPA și se adresează persoanelor care au absolvit studii universitare de licență.

Diplomele eliberate absolvenților sunt emise de Ministerul Muncii și Ministerul Educației Naționale.

Cursul se va desfășura în perioada 17 ianuarie – 7 februarie 2014 (40 ore).

Data limită de înscriere la acest curs este 10 ianuarie 2014.

Detalii găsiți pe site-ul Centrului de Studii Europene, la adresa:www.cse.uaic.ro.

21.12.2013: Programe de conversie pentru profesorii din învăţământul preuniversitar.

Profesorii din învăţământul preuniversitar vor putea absolvi o a doua facultate în trei sau patru semestre, datorită unui program de conversie profesională organizat la Iaşi de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP).

Cele trei părţi au semnat, săptămâna aceasta, un protocol de colaborare pentru organizarea şi promovarea acestor programe de studiu. Astfel, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar vor putea obţine o a doua diplomă de licenţă după minim 3 semestre dacă studiază la o facultate din acelaşi domeniu fundamental cu prima facultate absolvită, respectiv minim 4 semestre dacă domeniul fundamental de studiu diferă. La sfârşitul studiilor de conversie profesională, încheiate cu un examen de absolvire, profesorii vor putea preda în şcoli şi licee noua disciplină studiată.

Diplomele vor fi recunoscute de Ministerul Educaţiei Naţionale, care ...

10.12.2013: „Universităţile şi Cercetarea din România Încotro?”.

Revista de Politica Ştiinţei şi Scientometrie a organizat în data de 4 decembrie 2013, la Universitatea din Bucureşti, masa rotundă cu titlul „Universităţile şi Cercetarea din România Încotro?”. Există o tradiţie a revistelor internaţionale de profil de a organiza periodic astfel de mese rotunde, cu experţi invitaţi, ale căror concluzii să servească apoi ca input decidenţilor în politiciile din domeniu. Aşadar, demersul RPSS se înscrie în această tradiţie academică internaţională.

Masa rotundă a fost organizată de Prof. univ. dr. Petre Frangopol, membru de onoare al Academiei Române, redactor şef al RPSS, în colaborare cu următorii co-organizatori:

 • Acad. Prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, rector Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca
 • Prof. univ. dr. Daniel David, UBB
 • Prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rector Universitatea din Bucureşti (UB)
 • Prof. univ. dr. Romiţă Iucu, prorector UB
 • Prof. univ. dr. Livius Trache, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru ...

06.12.2013: Servicii de email pentru studenții UAIC.

Studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pot obține servicii de email în urma unei colaborări între UAIC și Microsoft România.

Serviciul este asigurat pentru studenții Universității Alexandru Ioan Cuza fără costuri de întreținere sau suport și asigură, pentru fiecare student următoarele servicii:

 • instituțional, studenții primesc un cont in format prenume.nume@student.uaic.ro;
 • spațiu de stocare de date în cloud cu o capacitate de 50 GB;
 • lucru individual sau în grupuri cu documente prin aplicațiile: Word Web App, PowerPoint Web App, Excel Web App și OneNote Web App;
 • spațiu pentru sit web propriu cu secțiune publică și de grup;
 • agendă de contacte și mesagerie instant.
Microsoft Office 365 este disponibil folosind contul de utilizator pentru acces la rețea al fiecărui student (studenții care nu au cont se pot înregistra la https://register.uaic.ro/studs/). Serviciul folosește sistemul unic de autentificare implementat de către ...

02.12.2013: Consorţiul Universitaria solicită o ierarhizare clară a universităţilor din România.

Universităţile membre ale Consorţiului Universitaria solicită evaluarea instituţională clară în scopul diferenţierii pe criterii valorice a instituţiilor de învăţământ superior din România. În cadrul reuniunii de la Iaşi a Consorţiului Universitaria, care a avut loc în zilele de 29 şi 30 noiembrie, reprezentanţii Universităţii din Bucureşti, Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, ai Universităţii de Vest din Timişoara, ai Academiei de Studii Economice Bucureşti şi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au decis să îşi unească eforturile pentru a realiza o clasificare efectivă a instituţiilor de învăţământ superior.

„Instituţiile de învăţământ superior din România sunt judecate, în mod nedrept, pe baza unor criterii egalitariste” a precizat prof.univ.dr. Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti, în deschiderea lucrărilor Consorţiului Universitaria. În Statele Unite ale Americii, dintre ...

27.11.2013: Reuniune la vârf a universităţilor româneşti .

Conducerile celor mai mari universităţi din România se întâlnesc la Iaşi în cadrul reuniunii consorţiului Universitaria. Rectorii, prorectorii şi preşedinţii Senatelor de la Universităţile din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, ASE şi Universitatea Babeş Bolyai din Cluj vor dezbate, pe 29 şi 30 noiembrie, probleme legate de învăţământul superior din România.

Cei aproximativ 50 de invitaţi din managementul universităţilor partenere vor discuta despre noile oportunităţi de finanţare din fonduri europene, clasificarea universităţilor, precum şi despre finanţarea educaţiei şi cercetării. În plus, vor fi organizate grupuri de lucru pentru teme de dezbatere cum ar fi: activitate didactică, studii doctorale şi cercetare, relaţii internaţionale, resurse umane, dezvoltare şi strategie instituţională, servicii pentru studenţi şi relaţii cu mediul social-economic.

Încheierea întâlnirii va avea loc sâmbătă, ...

26.11.2013: Finalizarea proiectului de burse doctorale POSDRU.

Pe data de 28 noiembrie 2013, în Sala R502 din corpul R al Universității „Alexandru Ioan Cuza” (clădirea ROMTELECOM), va avea loc Conferinţa oficială de închidere a proiectului de burse doctorale „Pregătirea doctoranzilor pentru evoluţie şi inserare profesională prin facilitarea accesului la burse de studiu şi prin oferirea de formări complementare recomandate de modelele de bună practică din spaţiul european”.
Proiectul DOC-Paideia s-a desfășurat cu finanțare din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU, axa prioritară 1, domeniul major de intervenţie 1.5 „Programe doctorale şi post-doctorale în sprijinul cercetării”.
Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Investeşte în oameni!” La final de proiect se poate concluziona că această finanţare din fonduri sociale europene a contribuit la menţinerea cercetării ştiinţifice din şcolile doctorale de la Universitatea „Alexandru Ioan ...

22.11.2013: Zeci de mii de vizitatori la expoziţia "Flori de Toamnă".

Grădina Botanică a fost vizitată de un număr record de persoane în perioada 20 octombrie - 17 noiembrie, expoziţia "Flori de Toamnă" înregistrând peste 50.000 de vizitatori. Cele mai aglomerate zile au fost 26 şi 27 octombrie, când aproximativ 20.000 de vizitatori au trecut pragul tradiţionalei expoziţii de flori, fructe şi seminţe. Pe 20 octombrie, în ziua deschiderii expoziţiei, Grădina Botanică a fost vizitată de peste 10.000 de persoane. Numărul de vizitatori a fost un record pentru această perioadă a anului. Astfel, anul trecut, expoziţia a avut 36.000 de vizitatori, iar în anul 2011 au fost 33.000.

Ajuns la cea de 37-a ediţie anuală, evenimentul pune în valoare specii şi soiuri caracteristice toamnei - Chrysanthemum, Cucurbita, Lagenaria, Cucumis, Echinocystis, Brassica, Capsicum şi Solanum - expuse într-un mod creativ din punct de vedere al formelor şi cromaticii, fiind un bun prilej şi pentru îmbogăţirea cunoştinţelor despre lumea plantelor.

Expoziţia "Flori de toamnă" din acest an a ...

18.11.2013: Lansarea competitiei in cadrul Mecanismului Financiar SEE 2009-2014.

Potrivit Memorandumului de Intelegere pentru Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, incheiat intre 3 dintre statele donatoare AELS si Romania, una din ariile de program se adreseaza cercetarii stiintifice "Research within priority sectors". Acest Program contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European si la consolidarea relatiilor bilaterale, prin intensificarea cooperarii in domeniul cercetarii intre comunitatile stiintifice din Romania, Norvegia, Islanda si Liechtenstein, precum si stimularea cooperarii pe termen lung, prin crearea de parteneriate intre entitatile de cercetare. Responsabili implementare Program: Romania Operator de Program: Ministerul Educatiei Nationale (MEN) Agentia de Implementare: Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI)

State Donatoare: Norvegia: Research Council of Norway (RCN) Islanda: Icelandic Centre for Research (RANNIS)

Arii tematice:

 • Renewable energy;
 • ...

15.11.2013: Candidații acceptați pentru bursele "Eugen Ionescu" 2013-2014.

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza “ din Iași a stabilit lista candidaților acceptați în cadrul programului de burse doctorale și postdoctorale "Eugen Ionescu".

Pentru anul universitar 2013-2014 au fost acceptați să desfășoare stagii de cercetare 84 de doctoranzi și 36 de postdoctoranzi străini .

Vezi aici lista candidaților acceptați.

15.11.2013: Les candidats acceptés par l'UAIC dans le cadre du Programme "Eugen Ionescu" 2013 – 2014.

Programme de bourses “Eugen Ionescu” 2013 / 2014 – candidatures retenues par l’Université « Alexandru Ioan Cuza »

CANDIDATURES RETENUES POUR DES STAGES DE DOCTORAT ET POUR DES STAGES DE RECHERCHE POST- DOCTORAT

12.11.2013: Câştigătorul World Press Photo expune la UAIC.

Ambasada Republicii Polone la Bucureşti prezintă în perioada de 14 – 27 noiembrie 2013 expoziţia de fotografii aeriene “Zbor deasupra Poloniei”. Fotografiile realizate de artistul polonez Kacper Kowalski vor fi expuse în spaţiul expoziţional la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, in Sala Pasilor Pierduti.

Inaugurarea expoziţiei va avea loc în data de 14 noiembrie 2013, orele 13:30, în Sala Paşilor Pierduţi.

Kacper Kowalski câştigător al Premiului World Press Photo 2009, s-a născut în 1977 la Gdansk, Polonia. Absolvent de arhitectură, ca fotograf se specializează în fotografia aeriană. Fiind atât fotograf, cât şi pilot, are un control unic asupra fiecărui cadru, fiind astfel capabil să imortalizeze medii natural extraordinare şi peisaje urbane inaccesibile în mod obişnuit.

Expoziţia se compune din fotografii color, de format mare, reprezentând peisaje din Polonia, care au fost executate de autor din parapantă, de la o înălţime de 150 de metri şi au mai fost expuse în Praga, Budapesta, Bucureşti şi ...

05.11.2013: Experţi din lumea întreagă îl omagiază pe C.S. Lewis.

O vedetă a postului BBC, profesor la Universitatea Oxford, va conferenţia la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", în cadrul unui simpozion internaţional dedicat lui C.S. Lewis, celebrul autor al seriei pentru copii "Cronicile din Narnia". Michael Ward este Senior Research Fellow, autor al unei monografii despre Lewis şi cunoscut ca prezentator al documentarului BBC "The Narnia Code" (Codul Narnia).

Profesorul Michael Ward este unul dintre cele 10 nume de sonoritate internaţională ce vor lua parte la simpozionul organizat de Facultatea de Litere, - Rationalistul Romantic - Viaţa, Bucuria şi Imaginaţia în Opera lui C.S. Lewis (The Romantic Rationalist. Life, Joy and Imagination in the Work of C.S. Lewis), ce va avea ...

05.11.2013: “Knowledge, Belief, and the Economic System” - the conference of Kenneth Arrow, Nobel Prize Laureate in Economics at UAIC.

Kenneth Arrow, the Nobel Prize Laureate delivered a conference on Tuesday, October 29th 2013, at Alexandru Ioan Cuza University of Iași. The well-known American economist has been awarded, the same day, the Doctor Honoris Causa honorary title of Alexandru Ioan Cuza University of Iași.

”Several economic models and analytic instruments used for the study of economic systems in general or of some specific domains (e.g. the financial market, insurance, health services, public decisions, etc.) are the fruit of his brilliant intellectual creativity and bear his name”, it was mentioned in the Laudatio, read by the Rector of the university, Professor Vasile Ișan, at the awarding ceremony.

The Joan Kenney Professor of Economics and Professor of Operations Research, ...

04.11.2013: Zilele Carierei UAIC 2013.

În perioada 4–8 noiembrie 2013, echipa CIPO, organizează “Zilele Carierei” UAIC – ediția a II-a, un eveniment axat pe dezvoltarea carierei, care vine în întâmpinarea și în sprijinul studenților și absolvenților.

Participarea este gratuită, dar accesul se face doar pe bază de înscriere online. Formularul de înscriere poate fi găsit aici

Programul Zilelor Carierei:

Luni, 4.11.2013 – Ziua dezvoltării personale

Ora 09.30 – Atelier I: Descoperă-ți punctele tari (și folosește-le în carieră)!

Ora 12.00 – Atelier II: Study skills

Ora 14.30 – Atelier III: Atuurile mele de coechipier

Ora 17.00 – Atelier IV: Public Speaking

Marți, 5.11.2013 – Ziua angajabilității

Ora 11.00 – Târg de cariere și CV clinic

Miercuri, 6.11.2013 – Ziua angajabilității

Ora 10.00 – Atelier V: Career informations workshop

Ora 11.00 – Târg de cariere și CV clinic

Ora 14.30 – Atelier VI: Ce înseamnă ...

31.10.2013: Burse de cercetare New Europe College 2014-2015.

New Europe College (NEC) anunţă concursul anual pentru bursele de cercetare NEC 2014-2015. Aceste burse se adresează universitarilor/cercetătorilor români din domeniile ştiinţelor umaniste,sociale şi economice.

Condițiile de participare sunt următoarele:

 • Candidatul trebuie să deţină titlul de doctor.
 • Bursele se va acorda cu prioritate candidaţilor sub 40 de ani şi celor care nu au mai beneficiat de burse NEC. Nu sunt eligibili candidații care beneficiază de o altă bursă în perioada 1 octombrie 2014 – 31 iulie 2015.
 • O foarte bună cunoaştere a cel puţin două din limbile străine de circulaţie internaţională. O bună cunoaştere a limbii engleze este dezirabilă.
NEC pune accent pe dezbaterile inter- şi transdisciplinare. Se încurajează proiectele care permit această deschidere, fără a pierde din rigoarea disciplinară.

Bursa se acordă pentru un an academic (10 luni).

Programul bursierilor presupune prezenţa obligatorie în Bucureşti cel puţin o dată pe săptămână, timp de 9 ...

28.10.2013: Laureatul Nobel în Economie Kenneth Arrow conferenţiază la UAIC.

Kenneth Arrow, laureat al Premiului Nobel în economie, va conferenţia la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Distinsul economist va primi totodată şi titlul de Doctor Honoris Causa, marţi, 29 octombrie, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, cu începere de la ora 12.00.

Profesorul Arrow a influenţat profund teoria economică de după de-Al Doilea Război Mondial. „Mai multe modele economice și instrumente analitice utilizate pentru studiul sistemului economic în ansamblul său, al unor domenii de activitate (piața financiară, piața asigurărilor, sectorul serviciilor de sănătate, deciziile publice etc.) constituie rezultatul strălucitei sale creativități intelectuale și îi poartă numele”, se menţionează în Laudatio ce va fi citit cu ocazia decernării titlului DHC.

Opera lui Kenneth Arrow explică riguros, cu ...

25.10.2013: Universitatea a aniversat, astăzi, 153 de ani.

Vineri, 25 octombrie, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" a sărbătorit 153 de ani de la înfiinţare, printr-o ceremonie dedicată Zilelor Universităţii.

Rectorul Universităţii a inaugurat evenimentul cu o cuvântare în care a subliniat importanţa continuităţii academice. "Există acum o joacă a istoriei academice . Multe instituţii îşi celebrează o istorie pe care nu o au. Am fi putut veni şi noi cu documente fondatoare din anul 1642, ale Academiei Domneşti de la Iaşi sau, de la 1562, ale Şcolii Latine. Acestea au fost instituţii de învăţătură înaltă care nu au durat în timp şi nu au prezentat continuatea".

Referindu-se la contextul prezent, rectorul Vasile Işan a atras atenţia şi asupra unui mare inamic al continuităţii: reforma. "Totdeauna trebuie să o luăm de la zero: noi reglementări, o nouă birocraţie , în timp ce de fapt se schimbă nimic. Doar se complică proceudrile şi reglementările, iar oamenii din învăţământul superior sunt aduşi în continuă ambiguitate."

După salutul oficialităţilor ...

21.10.2013: Nobel Prize Laureate will receive the Doctor Honoris Causa honorary title of Alexandru Ioan Cuza University of Iași.

An event that goes far beyond the horizon of an annual University Day will take place on Tuesday the 29th of October 2013: Professor Kenneth Arrow, Nobel Prize Laureate, will receive the Doctor Honoris Causa honorary title of Alexandru Ioan Cuza University of Iași and deliver the inaugural Moisil Distinguished Lecture, "Knowledge, Belief, and the Economic System".

Kenneth Arrow is Joan Kenney Professor of Economics and Professor of Operations Research, Emeritus, at Stanford University.

Professor Arrow received the Nobel Memorial Prize in Economics in 1972. His seminal contributions in Economic Sciences include the impossibility theorem, the general equilibrium theorem, the endogen economic growth theorem, as well as fundamental results related to information ...

21.10.2013: Laureat Nobel, la aniversarea a 153 de ani a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

În perioada 20-30 octombrie, cea mai veche universitate a României sărbătoreşte Zilele Universităţii, ce marchează aniversarea a 153 de ani de la fondarea sa. Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi a pregătit, pentru comunitatea academică, dar şi pentru ieşeni, un program plin de evenimente, ce conţine, printre altele, conferinţa şi decernarea titlului de Doctor Honoris Causa unui premiant Nobel în economie.

Vineri, pe 25 octombrie, cu începere de la ora 10.00, în Aula Magna "Mihai Eminescu" va avea loc tradiţionala ceremonie a deschiderii Zilelor Universităţii, . În cadrul evenimentului sunt invitaţi să conferenţieze prof. univ. dr. Alessandro MARTIN, prorector la Universitatea din Padova, ce îşi va prezenta câteva gânduri despre internaţionalizarea universităţii şi academicianul Constantin TOMA, cu prelegerea „Din viaţa secretă a plantelor: simfonia genetică”. De asemenea, va fi acordată bursa Sfântul Dumitru unui student care a dovedit excelenţă pe plan academic, performanţă în cadrul ...

« Prima < Anterioara Pagina 1 din 21 Următoarea > Ultima »
Versiune 52.1 last modified by Alexandru Grigoras on 09/08/2013 at 11:56

University.Despre Iasi > Anunţuri | Ultima actualizare: 2013/08/09 11:56
Despre acest sit — © 2006–2019 UAIC