Staţiunea biologică marină "Prof. Dr. Ioan Borcea" de la Agigea

W: www.bio.uaic.ro/agigea

Staţiunea didactică şi de cercetări marine de la Agigea-Constanţa este situată la 10 km de municipiul Constanţa şi la 1 km de oraşul Eforie. Este situată pe malul Mării Negre în apropiere de deschiderea Canalului Dunăre-Marea Neagră în mare şi lângă "zona liberă" din Portul Agigea (Constanţa Sud).

Înfiinţată în anul 1926 de eminentul zoolog, Prof. Dr. Ioan Borcea, staţiunea Biologică Marină a devenit, în timp, una dintre cele mai active şi dezvoltate staţiuni de la Marea Neagră şi o şcoală pentru hidrobiologia românească. Staţiunea adăposteşte în incinta sa una dintre cele mai interesante rezervaţii ştiinţifice din Europa, "Rezervaţia de plante de dune marine", în care se găsesc plante şi animale caracteristice dunelor de nisip. Staţiunea are 3 clădiri, în care sunt amenajate laboratoarele de cercetări şi laboratoarele studenţilor pentru practica de biologie şi ecologie, un Muzeu al Mării Negre, o bibliotecă de specialitate şi dormitoarele amenajate pentru studenţi, cadre didactice şi cercetători, cu o capacitate de peste 110 locuri. Şalupa marină "Prof. dr. C. Motaş" şi celelalte facilităţi permit cercetarea ecosistemelor marine în toate tipurile de faciesuri.

Staţiunea este deschisă în tot timpul anului pentru studenţii şi cercetătorii care urmăresc anumite aspecte ale ecosistemelor marine şi terestre, iar în timpul verii funcţionează şi o cantină care poate pregăti masa la peste 150 de persoane. În timpul anului se pot organiza la Agigea tabere studenţeşti, cursuri de vară, tabere de creaţie şi alte activităţi, în funcţie de solicitări.

Tarife de cazare pentru anul 2011

Practica studenţilor

  • studenţi de la Facultatea de Biologie a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza" - 10 RON/zi
  • studenţi de la alte facultăți și universităţi din România sau din străinătate - 15 RON/zi

Sejur

  • studenţi şi elevi - 15 RON/zi
  • salariaţi ai Universității ,,Alexandru Ioan Cuza" - 20 RON/zi
  • salariaţii din afara UAIC - 25 RON/zi
Versiune 8.1 last modified by Michiu Iustina on 06/06/2011 at 11:08

Main.Planetarium > IonBorcea | Ultima actualizare: 2011/06/06 11:08
Despre acest sit — © 2006–2020 UAIC